De Hellumstocht

Volg ons op Twitter
Downloads:

Route als pdf

De poster

De brochure

Geo Caching
Facebook

Route Dag 10, 11-09-2013:
Scheveningen - Den Haag


Lang naar toe gewerkt maar van de andere kant is het dan ook weer snel voorbij gegaan. De laatste etappe van de Hellumstocht. In de loop van de ochtend stromen er diverse mensen binnen om mee te gaan lopen. Vrienden, familie, hulphondengebruikers van verschillende stichtingen (hoe mooi kan het zijn om met zijn alleen een doel te bereiken?) en verdere sympathisanten. Het wachten is op de pers. Onder anderen SBS6 en de KRO staan op het programma. Iets na 12:00 uur trappen we af om via een mooie route van 10 km naar het Binnenhof te wandelen met een stoet van ruim 50 mensen + nog een flink aantal (hulp)honden. We hadden 3 uur de tijd om er te komen en die tijd was ook hard nodig omdat de tv-opnames onderweg nog redelijk wat tijd opslokten. Onderweg vele verbaasde gezichten van passanten waar wij nou met zijn allen mee bezig waren.
Meelopende leden van het Cuijkse koor Noisy Voices hadden zelf wat liedjes gecomponeerd met passende teksten op de Hellumstocht. Hoe gaaf is dat nou weer.
Op het Binnenhof aangekomen melden we ons aan zodat van alle partijen van de 2e Kamer plus de voorzitter van de Kamercommissie van VWS naar ons toe kwamen om ons te woord te staan. Nadat Hellum het woord van de voorzitter had gekregen mocht ze haar doelstellingen toelichten. Dat liep van een leien dakje want dat verhaal heeft ze tijdens haar 250 kilometer durende wandeltocht vele malen verteld aan iedereen die er maar open voor stond. De leden van de 2e Kamer waren onder de indruk van haar neergezette prestatie en wisten zelfs niet dat er in ons land zoveel problemen waren om toegang met een hulphond in openbare gelegenheden te krijgen. Tevens werd gesteld dat het een unicum was dat alle leden van alle partijen het met elkaar eens waren dat er wettelijk iets geregeld diende te gaan worden. Dit klinkt al erg positief. Ondertussen werden er volop foto's en film geschoten. Nadat de voorzitter de petitie met ruim 8000 handtekeningen had aangenomen werd Helma middels en mooi boeket in het zonnetje gezet door een trotse Michiel van Veen, onze voormalige Cuijkse wethouder en inmiddels lid van de 2e Kamer.
Vele felicitaties en gejuich bekroonden het einde en bereikte resultaat van de Hellumstocht. Ook Banios werd natuurlijk even in het zonnetje gezet en met al die aandacht is hij ondertussen de BN-ner onder de honden in Nederland. Afsluitend hebben we in het zonnetje met zijn allen wat gedronken op een terrasje op het Plein.
Geloof het of niet maar we moesten nog terug naar ons hotel in Scheveningen en Hellum kreeg het idee om dus weer aan de wandel te gaan en zo vertrok een deel van de aanhang met Hellum voorop weer naar hotel Carlton Beach. Daar werd in de bar even een toast uitgebracht op het behaalde succes.
Aansluitend nog met de mensen van de harde kern die deze tocht tot een succes hebben gebracht  een heerlijk diner genuttigd. Diverse speeches volgden nog. Hierna toch nog even naar de bar om Hart van Nederland te kijken. Mooi en duidelijk stukje werd er uitgezonden.
Nogmaals iedereen die aan dit evenement heeft bijgedragen veel lof en dank je wel. Ook bijzondere dank aan degene die de stoute (wandel)schoenen hebben aangetrokken om met ons mee te lopen. Zonder jullie was dit alles niet mogelijk geweest.
Het was een prachtig avontuur dat geen vergelijking kent.
Een warme en lieve groet van Hellum en Eddy en een poot van Banios